top of page
Keresés

SOSEM MINDEGY

Frissítve: 2020. júl. 6.


1. Megettél ma már egy fél tábla csokit – mindegy, megeszed az egészet. – SOSEM MINDEGY!

2. Már van rajtad 25 kiló felesleg, már mindegy, eggyel több vagy kevesebb – SOSEM MINDEGY!

3. Van, aki már hosszú évek óta gyakorolja, amit Te, és még jó helyre is született, te meg nem? Neked mindegy… – SOSEM MINDEGY!

4. Már kimondtad, amit nem akartál, megbántottál valakit, ez a hajó már elúszott – SOSEM MINDEGY!

5. Megittál már 3 pálinkát, ma már mindegy – SOSEM MINDEGY!

6. Már sok évtizedet céltalanul, sodródva éltél meg, öreg vagy már a változtatáshoz.. – SOSEM MINDEGY!

7. Ez a szezon nem ment jól, már nem nyerhetem meg a bajnokságot. Már akkor nincs is értelme tovább küzdenem. – SOSEM MINDEGY!

8. Olyan nagy a káosz a fejemben, hogy teljesen értelmetlen egy-egy dolgot rendbe tennem, attól még káosz marad. – SOSEM MINDEGY!

9. Haragszom(ik) rá(m) évek óta, már nincs mit helyrehozni, ezt már kitörölni nem lehet – SOSEM MINDEGY!



– SOSEM MINDEGY!

1. Mert Te dönthetsz úgy, hogy nem eszed meg a másik felét, vagy mégis – a Te döntésed. Ha úgy döntesz, megeszed, edd! Ha megálltál, Überkirály vagy, hogy most itt megálltál. Ha eggyel a vége előtt megálltál, akkor is! Ha most nem tudtál megállni, akkor is! Hiszen hányszor nem álltál neki, hogy megedd, pedig ott volt a polcodon? Erős vagy, és annyira vagy erős, amennyire akarod. Mindig dönthetsz úgy, hogy másként csinálod. Akkor is, ha egészen eddig a pillanatig rosszul döntöttél. Minden pillanat a tiéd!

2. Nem mindegy. Próbáld csak ki, ha elmész sétálni vagy futni néhány kilométert. Aztán tedd meg ugyanezt a kezedben (vagy a hátadon) egy kiló liszttel. Ugyanaz?

3. Akárhonnan is indulunk, mindig az számít, hogy haladjunk. A saját ütemünkben, a saját utunkon. Így elérünk a saját célunkhoz. Másokkal való összehasonlításnak nincs értelme másként, csak, ha modellként használjuk.

4. Bocsánatot kérni, adni és kapni a legfontosabb. Annak is, aki adja és annak is, aki kapja. Visszamenőleg helyére kerülnek a dolgok, ha őszintén tudunk megbocsájtást adni. És kérni. Még akkor is, ha ez csak a mi oldalunkon történik meg.

5. Mindig éppen tökéletes a pillanat az újrakezdésre, a változtatásra. Ha ma így sikerült, akkor ez már így van. De ebben a pillanatban is születhet egy igazi döntés benned, és lehet, hogy holnap már kettő után erre jutsz. Aztán már Te uralod őt, és nem ő Téged. Bármelyik pillanat lehet jó pillanat a fontos döntésekre.

6. Mindegy, hány éves vagy, minden pillanatban változtathatsz a világodon és ezáltal a világon.

7. Tükörteszt: akkor tudok egyenesen a tükörbe nézni, ha az eredménytől, aktuális helyzettől függetlenül MINDENT megtettem, ami tőlem telhető. Ez az igazi elit sportolói gondolkodás.

8. Lépésről-lépésre, maratont is méterről-méterre, házat is tégláról-téglára, (külső és belső) rendrakást is napról-napra.

9. Semmit nem is kell kitörölni. A hozzá fűzött viszonyunkat meg lehet változtatni. Ha mi változunk, a helyzet, körülmény, a másik is változik. Hiszen mi a legfontosabb ebben az életben? A Te életedben?

– SOSEM MINDEGY!


Mindig döntsd el, hogy amit teszel, az rövid, vagy hosszútávon hasznos-e.



70 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page