top of page

Referenciák, tapasztalatok, visszajelzések

szobi réka.jpg

2023.

Szobi Réka úszás

Szia! Köszönjük a sok segítséget, Réka múlt héten országos bajnok lett 200m-es mellúszásban, ezenkívül 100m-en az utolsó 50en kb 1,5 testhossz hátrányt ledolgozva 6 századdal maradt le az első helyről. Lelkileg nagyon össze volt rakva, ez többek közt neked is köszönhető. Számítunk rád a jövőben is.

szobi réka2.jpg

Réka

256779440_4802071676499282_6269701286275892185_n.jpg

2021.

ÁDSE Kick-box

Sok remek edző van, de nagyon kevés az aki felismeri a hiányosságait és hajlandó áldozni rá, hogy fejlődjön és akár külső segítséget is igénybe vegyen ennek kapcsán. Én felismertem, hogy a rengeteg érdemi munka is hiábavaló, ha nincs mögötte "rend" a fejekben. Mindig hiányzik egy is plusz. Hiába van rendben a versenyző technikailag és fizikailag, ha a saját gátjait, korlátait nem tudja átlépni és higgadtan koncentráltan küzdeni. Ez a mi fő profilunkban a Pointfightingban különösen fontos, ahol Kb. 60% "fejben dől el". A hiányzó kis plusz a SPORTHACK! Mindenkinek ajánlom! (A képen: Pölle Vince, Pölle Bence, Farkas Tündi, Farkas Fanni)

Tőrincsi Krisztián, edző, ÁDSE Kick-boksz, Budapest (http://www.adse.hu/)

logó.PNG

ÁDSE 

At the Dentist

2021.

Fogorvostan hallgató (Semmelweis E.)

Brigi több vizsgaidőszakomon átlendített, önbizalmat adott a felkészülés és a vizsgák előtt. Pozitív energiákkal, tudatos jelenléttel, meditációs technikákkal sokkal effektívebb voltam a tanulás során, igyekszem minél többet mantrázni azt, hogy képes vagyok elérni a céljaimat. Tanulási technikákat is ajánlott, többek között a tanulókártyák váltak be nálam. Ha összetettebb anyagrészhez érek, amit nem látok át másképp, lerajzolom, zanzásítva leírom. Ez az apró összegzés a vizsga során is eszembe jut. A színes jegyzetek, ábrák sokkal jobban megmaradnak, a kulcsszavak kiragadása sokkal hatékonyabbá teszi a folyamatot.

At the Dentist

Diák, Semmelweis

Image by João Hackbart

2021.

Meska, vitorlázás

Már lassan 4 éve vitorláztam versenyszerűen, amikor egyszer egyszerűen elment minden motivációm, úgy éreztem, hogy abba szeretném hagyni. Nem mentek olyan jól a versenyek, nem volt sikerélményem, már nem élveztem úgy a sportot ahogy előtte. Apukám egyik ismerőse mesélt ezekről a tréningekről amikre járt és, hogy mennyit segítettek ezek neki, ezért úgy gondoltuk, hogy én is elmennék, mert mindig is érdekelt engem ez a vonal. Nagyon tetszett az összes foglalkozás, nyíltan tudtam beszélni az érzéseimről, nagyon sokat tanultam. Újra megszerettem a sportomat.

Image by Daniel Olah

Meska

Thomas Jackson.jpeg

2020.

Jackson Thomas, golf Junior válogatott

“Sokan figyelmeztettek, hogy a golf egy olyan sport ahol egy bizonyos szint után már nem elég a szorgalom, a technikai edzések és a versenyek sokasága. Egy szint után, a játék fejben dől el.

Bevallom nem is értettem sokáig, hogy ez mit jelent? Amikor az anyukám javasolta, hogy keressük fel Brigit, nem is tudtam hogy pontosan mit várjak ezektől a találkozóktól. Miről fogunk beszélgetni?

Az első alkalom után viszont varázslatos módon sokminden kikristályosodott előttem, tisztábban láttam és elkezdtem jobban tájékozódni önmagamban és az eseményekben. Már alig vártam a következő alkalmakat.

Amikor elkezdődött a versenyszezon és már valóban egyre nehezebb volt a dobogóra kerülnöm, nagyon jó volt, hogy Brigihez fordulhattam aki mindig fejben és lélekben is újra és újra “összerakott”, hogy a következő versenyre újult erővel indulhassak neki.

Sokat tanultam önmagamról, nagyon hasznosak voltak a tippek/technikák amiket megismerhettem és jó volt hogy ezen a lelki hullámvasúton megtanított Brigi “kapaszkodni".
Az idei célom az volt, hogy bekerüljek a junior golf válogatott keretbe. Köszönöm Brigi, hogy segítettél ezt elérni!”

thomas.jpg

Thomas Jackson

Szabó Anna.jpg

2020.

Szabó Anna, kézilabdázó, NEKA

Nagyon sokáig nem hittem abban, hogy a mentális felkészültség legalább annyira fontos, mint a fizikai. Ebben a szezonban a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa lettem, de az elején nem úgy alakult minden ahogy terveztem. Furcsa volt, hogy az ország minden részéről jöttek kézilabdázók, akik mind csapatuk legjobbjai voltak. Az elején még azt gondoltam, hogy csak az új közeget kell megszokom és majd utána belelendülök, de nem így történt. Egy idő után éreztem, hogy nem megy a játék, sokszor megsérültem és a kézilabdát sem élveztem annyira mint régen. Nagyon sokat izgultam a meccsek és az edzések miatt egyaránt. Mindenképpen meg akartam oldani ezt a problémám, ezért felkerestem Brigit, aki a mai napig nagyon sokat segít és ezért nagyon hálás vagyok neki. Megtanított különböző technikákra, amiket rendszeresen használok. Nagyon sokat segít, amikor egy fontos meccs előtt el tudok hozzá menni. Sokkal magabiztosabb és céltudatosabb vagyok, amióta járok hozzá. Briginek hála sikerült újra jó teljesítményeket nyújtanom és nem tudom neki megköszönni azt a rengeteg segítséget, amit Ő adott.

Szabó Anna.jpg

Szabó Anna

julcsi1.jpg

2019.

Hársfalvi Júlia, nyártól Siófokra igazoló, korábbi magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes és BL győztes kézilabdázó

"Számomra nagyon meghatározó, hogy ne csak fizikálisan, hanem mentálisan is felkészült legyek. Ennek érdekében többféle technikát/módszert is kipróbáltam már, a nekem megfelelőt keresve. Egy kedves barátom által ismerhettem meg Brigit és bátran kijelentem, már az első alkalomnál kiderült, hogy módszere milyen közel áll a gondolkodásmódomhoz. Rövid idő alatt sok újdonságot, rengeteg hasznos dolgot ismertem és tanultam meg, feladatokkal kiegészítve. Brigi a lehető legjobb módon segít és támogat utamon, amiért nagyon hálás vagyok!"

julcsi.jpg

Hársfalvi Julcsi

dorina2.jpg

2019.

Korsós Dorina Győri Audi Eto (jelenleg: Tus Metzingen) többszörös válogatott, magyar bajnok, Magyar Kupa és  BL-győztes kézilabdázója

A kézilabda gyerekkorom óta fontos része az életemnek, amint egyre közelebb kerültem a profi sporthoz rájöttem, hogy az erőnlét mellett a mentális stabilitás is elengedhetetlen. Erre leginkább akkor lettem figyelmes, amikor térdsérülések sorozatával bajlódtam. Sokadik műtétem után felismertem, hogy profi segítségre van ahhoz szükségem, hogy fejben újra felépítsem magam és tudjak bízni a testemben. Ekkor hallottam először Brigiről és a módszeréről ezért egyből felvettem vele a kapcsolatot. Első beszélgetésünk alkalmával teljes bizalommal fordulhattam hozzá. Már néhány alkalom után is éreztem a jelentős változást és megerősödést fejben. Ennek köszönhetően korábbi sérüléseimet már annyira ki tudom zárni, hogy edzéseken és mérkőzéseken is maximumot tudok nyújtani. A továbbiakban is Brigi segítségével folytatom a mentális felkészülést.

dorina2.jpg

Korsós Dorina

novothny_soma_2.jpg

2019.

Novothny Soma Többszörös utánpótlás válogatott, jelenleg Újpest FC játékos (kölcsönben Busan IPark FC)

Mikor először találkoztam Brigivel, bevallom őszintén kicsit szkeptikus voltam, hiszen több fajta mentális trénernél voltam már a pályafutásom során, de soha nem jártam 5-7 alkalommal tovább senkihez! Valahogy úgy voltam vele, hogy néha segít néha nem! Aztán tavaly decemberben elmentem Brigihez és túlzás nélkül az első alkalom után teljesen megváltozott a gondolkodásom mind a fociban mind pedig az életben! Teljesen pozitív lettem, úgy próbáltam látni a dolgokat és ezáltal minden más sokkal
Pozitívabb is lett az életemben. Azóta is már külföldön játszom, de két hetente hívom, beszélek vele és tanulok
Tőle mindig újat és újat! Sokkal könnyebben kezelem a nehezebb időszakot, és nem egyszer volt, hogy meccs előtt kicsit alul éreztem az önbizalmam, felhívtam és másnap gólt gólokat szereztem vagy jól ment a játék! Én csak ajánlani tudom minden sportolónak, aki duzzadó önbizalmat és pozitív életvitelt szeretne

novothny_soma_1.jpg

Novothny Soma

Nóra.jpg

2019.

Gyeviki Nóra tájfutó

"A tájékozódási futás elég összetett sport: nem csak fizikailag kell megküzdeni a távval, szintkülönbséggel és az időjárás viszontagságaival, hanem folyamatosan agyban is ott kell lenni. Az erdő közepén csak a térkép és a tájoló van a segítségedre, hogy megtaláld a következő pontot, majd a célt a végén – a lehető legrövidebb idő alatt. Pont ez a fizikai és intellektuális kihívás az, ami minden versenyt egyszeri, megismételhetetlen kalanddá tesz. Emiatt szerettünk bele a sportba rögtön, amikor a gyerekeket az első edzésekre, versenyekre elvittük. 
De éppen ez a komplex igénybevétel jelent kisebb (vagy nekem nagyobb) hátrányt, ha felnőttfejjel igyekszünk sikeresen teljesíteni a sportágban, hiszen ami gyerekként észrevétlenül válik készséggé (a térkép olvasása, a két- és háromdimenzió váltogatása, a legjobb útvonal kiválasztása másodpercek alatt), azt később kitartó munkával lehet elsajátítani. Az eredményességhez nagyon nagy szükség van a mentális munkára, hogy bízzunk magunkban, amikor döntéseket hozunk a vadonban, hogy ne essünk kétségbe egy nagyobb hibát vétünk vagy váratlan vészhelyzet lép fel. A fizikai fáradtsággal egyenes arányban csökken a koncentráció, ami még rosszabb teljesítményhez vezethet.
Azért kerestem fel Brigit, hogy konkrét eszközöket kaphassak a fókusz folyamatos fenntartásához, a kezdeti „hátrányok” leküzdéséhez – ahhoz, hogy a sok örömet nyújtó sportban ne csak hobbi szinten legyek jelen, hanem amatőr, igazolt sportolóként is egyre jobb eredményeket érhessek el. Bár még az út elején járok, de igyekszem minél többet gyakorolni a tanult mentális technikákat – és ennek hatásait a legutóbbi versenyeken már tapasztaltam is! "

Nóra.jpg

Gyeviki Nóra

Réka.jpg

2022.

Molnár Réka short track

Anyu és apu régóta mondták már nekem, hogy a mentális felkészülés ugyanolyan fontos, mint az edzésekre járás. Voltam már gyermek agykontroll tanfolyamon, ebből van, amit most is használok, de nem mindent és nem mindenre tudtam alkalmazni. Például sokszor hallottam, hogy "engedd el az izgulást", de azt senki sem tudta megmondani, hogyan kell, Brigitől viszont használható technikát tanultam erre. A relaxáció és a vizualizáció az agykontrollban is benne van, ezt Briginél is elővettük. De ami a legjobban használt, az az átfordítás. A Junior OB előtt több oldalt is írtam, és végül 2022-ben korcsoportomban junior országos bajnok lettem.

Réka.jpg

Réka

217695710_4164234526990780_296791730415225841_n.jpg

2021.

FlashAerobik SE 

“Egy nyári edzőtábor folyamán találkoztunk Brigivel egy csoportos tréning keretében, hiszen a versenyző gyerekek fizikai felkészítése mellett a mentális felkészülést is fontosnak tartottam. Egy végtelenül szimpatikus, szakmailag felkészült oktatót ismerhettünk meg, a pár óra csakúgy elszaladt. Már az is furcsa volt, hogy a gyerekek végig lelkesedtek. Nagyon sok gyakorlati útmutatót kaptunk. A vizualizációt, légzéstechnikát minden verseny előtti edzésen alkalmazzuk, illetve otthoni gyakorlásra is kiadtam. És láss csodát: jött a verseny, a gyerekek minimális izgulással léptek színpadra, és ami a legfontosabb, jöttek az eredmények, jöttek az érmek. Lehetett látni, hogy végre élvezik a versenyzést a színpadon. Ezért érdemes volt. Köszönünk mindent, és lesz még folytatás!"

Légrádi Pallós Gyöngyvér, vezetőedző, FlashAerobik, Székesfehérvár

237586102_2989972317891956_1432108143230718879_n.jpg

FlashAerobik

Triatholon Swim

2021.

Felnőtt triatlon

Triatlonozom, és az úszással voltak gondjaim. Pár alkalom alatt megtanultam, hogyan kezeljem a rám törő negatív gondolatokat, és azóta sokkal magabiztosabban versenyzek, élvezem az úszást is, ami korábban nem volt jellemző. Beszereztem a munkafüzetet is, nagyon szuper, tök jól tudom rendszerezni a gondolataimat. Most tartok a felénél :)

Triatholon Swimmers

Anonim triatlon versenyző

Handball on Court

2021.

Ágoston Lilla, kézilabda

Nagyon segített ez a tréning abban, hogy ne csak testileg legyek felkészülve az adott feladatokra, hanem fejben is. Sokkal könnyebben eltudtam engedni a rossz dolgokat a tanultak alapján, és kiegyensúlyozottabb lettem. Visszataláltam a régi önmagamhoz, és nem hagyom, hogy mások lehúzzanak -  akár egy megjegyzéssel. Használom a relaxációt, azt, hogy a fontos dolgokra és legfőképp a feladatomra koncentráljak. 

Ball in Net

Ágoston Lilla

Inhof Lili.jpg

2020.

Inhof Lili, triatlon

Nagyon örülök, hogy megismertem Brigit! Akkor éreztem azt, hogy elmegyek hozzá, amikor már nagyon nem jó úton haladtam (többen is figyelmeztettek): egy nap többször is edzettem és ez mellett nagyon keveset és egyoldalúan ettem. Mindennap úgy ébredtem, hogy már előre elterveztem, mikor tudok plusz edzést csinálni és ebbe nagyon belefáradtam! Egyre rosszabbul mentek az edzések. Ekkor kezdtünk el együtt dolgozni Brigivel, akinek nagyon köszönöm, hogy segített. Megtanította, hogy fejben is ugyanúgy fontos ott lenni - akár egy edzésen, akár egy versenyen - mint fizikailag! Már tudom, hogy pontosan mit tegyek, ha valamiben nem a jót látom meg először. :) Biztos vagyok benne, hogy amit tanultam, maximálisan fogom használni is! Köszönöm!

Frissítés: Lili azóta több versenyén is dobogós helyezéseket ér el. 

Inhof Lili.jpg

Inhof Lili

zseni3.jpg

2020.

Pataki Zsanett: üzletasszony, két eleven ikerfiú édesanyja

"Nem azért írom ezeket a sorokat, mert a barátom (pedig, de jó lenne, mindenkinek kellene receptre egy Brigi). Hihetetlen, hogy kis városunk milyen kincseket rejt, és van egy hely, ahol olyan profizmussal, szakértelemmel találkozol, hogy az első perctől tudod, jó kezekben vagy. Olyan könnyedséggel mutatja meg az utad, nyit ki olyan ajtókat, amit nem is sejtetted, hogy benned van. Ugyanakkor gyakorlati tanácsokat adva, kommunikációs technikákat gyakorolva, olyan eszközt ad a kezedbe, amit bármikor előhúzhatsz a fiókból. Tudja, milyen könyvet vegyél le a polcról vagy melyik meditáció amelyik neked leginkább segít most. Köszönöm!"

"Nagyon jó, hogy jöttél nekem és bizonyára másnak is"

zsnett.jpg

Pataki Zsanett

balu3.jpg

2019.

Véh Balázs golfozó 

2019. június elején kezdtem el tudatosan foglalkozni a golf mentális és pszichés vonatkozásaival Brigi segítségével. A foglalkozásokat nagyon élveztem, azóta is folyamatosan kommunikálunk, nyomon követjük a fejlődésemet, számos hasznos tanácsot kapok. Az eredmények magukért beszélnek. Lássuk a számokat amolyan „előtte – utána” szemléletben 6 hét közös munka után:

-handicap: 14,2 – 13,2

-ranglista helyezés: 53 - 30

-legjobb bruttó score versenyen: 86 (Forest Hills, Vadrózsa) – 83 (Vadrózsa, Old Lake)

-legjobb bruttó score edzésen: 82 (Forest Hills, Vadrózsa) – 76 (Forest Hills)

-legrosszabb bruttó score 2019-ben: 95 (Forest Hills) – 92 (Balatonudvari)

Ezek mellett egyéni legjobbat játszottam minden pályán, ahol azóta megfordultam: Forest Hills, Vadrózsa, Balatonudvari, Imperial, Old Lake, Pannónia. És a legfontosabb, hogy sokkal jobban élvezem a játékot, mint eddig bármikor!

Balu12.jpg

Véh Balázs

farkas laci.jpg

2019.

Farkas László edző, Veszprém

Örülök, hogy megismertem Brigit. Új impulzust kerestem, illetve végzett agykontrollosként kíváncsi voltam, hogy milyen pluszt adhat nekem ez a mentális tréning. Nem csak versenyzőknek, edzőknek, hanem tényleg mindenkinek ajánlom, ugyanis nem csak a sport területén, hanem a magánéletben is remekül jön az a tudás, amit Brigi átad a beszélgetések, foglalkozások során. Ráadás, hogy erősödött az intuíciós képességem, és/vagy jobban odafigyelek erre is.

farkas laci.jpg

Farkas László

blani2.jpg

2018-2019.

Kajdon Blanka, ifjúsági válogatott kézilabdázó, NEKA

A tavalyi év volt a legsikeresebb évem az eddigi kézilabdás pályafutásom alatt.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa lettem, rengeteget fejlődtem és sokat bizonyítottam. Csapat szinten megnyertük a magyar bajnokságot, a serdülő Európa bajnokságról is elhoztuk hazánknak az első helyet, és a torna MVP-jének választottak. Egy év leforgása alatt olyan sikereket értem el, amiről ezelőtt csak álmodni mertem. Egyre magabiztosabbnak éreztem magam.

Szeptemberben egy új szezon kezdődött, amely új kihívásokat hozott magával. Felkerültem egy idősebb korosztályhoz, új csapatba. Az első hónapban még élveztem a szokatlan próbatételeket, azt hogy a kapusok kivédik a lövéseimet, hiába dobok ugyan akkora erővel és technikával, mint azelőtt, vagy, hogy nagyobb lendülettel, még dinamikusabban kell a cseleznem, hogy meg tudjam verni a védőket. Azonban ahogy telt az idő azt éreztem, hogy nem haladok semerre. Egy hullámvölgybe kerültem, amiből nem tudtam kimászni. Egyre többet izgultam meccseken, sőt még edzéseken is. Nem tudtam játszani a saját játékomat, azt éreztem epizódszereplő lettem. Meg akartam oldani a problémám, viszont ehhez segítségre volt szükségem. Brigi akkor is és most is nagyon sokat segít abban, hogyan változtathatom meg a gondolkozásomat, hisz ez a titka az egésznek. Átirányította a figyelmemet, amely sokkal motiváltabbá, magabiztosabbá és erőssebbé formált. Elkezdtem megint élni a pályán és a kezdeti nehézségeknek már nyoma sem volt. Idő kellett, míg megtanultam a technikákat és azt a fajta profi felkészülésmódot, amibe bevezetett. Azóta a fontosabb megmérettetések előtt mindig készülök fejben, elképzelem, hogy kellően magabiztos vagyok, és hogy lendületesen, okosan irányítom a csapatot.

A szezon vége előtt megsérült az egyik kulcsjátékosunk. Tudtam, hogy az én feladatom lesz, hogy többet vállaljak, hogy pótoljam őt. Egy héttel az Ifi négyed döntő előtt elkezdtem készülni fejben a hétvégére. Minden nap átgondoltam, mit fogok majd csinálni és azt, hogyan akarok majd felmenni a pályára. Döntő helyzetben odaálltam hetest lőni, mert tudtam, hogy ez már megtörtént velem és meg fogom csinálni.... Belőttem és a döntőbe jutottunk.

A tavalyi évhez képest idén sokkal tudatosabb vagyok, így a célomat is tisztábban látom. Meccsek végén leírom az érzéseimet egy meccsértékelőbe, amely segítségével könnyebben lezárok egy-egy mérkőzést. Mindezek mellett megtanultam azt, hogy arra kell koncentrálnom, amire ráhatásom van.

A sportban a sikerek mellett a kudarcokat is egyaránt fel kell dolgoznunk. Ezalatt az idő alatt rengeteget tanultam arról, hogy ezeket az érzéseket és eseményeket hogyan fordítsam a javamra.

blani4.jpg

Kajdon Blanka

csenge1.jpg

2019.

Hamerli Csenge, triatlon

"Brigi nagyon köszönöm, hogy megtanítottal ezekre a módszerekre, mert azóta mióta ezeket minden nap gyakorlom, azóta minden edzésen megdicsérnek."
csenge1.jpg

Hamerli Csenge

Dorka Kajdon.jpg

2022.

Kajdon Dorka

Sziasztok! Kajdon Dorka vagyok, Brigivel már 3 éve dolgozom együtt kisebb nagyobb megszakításokkal. Azt gondolom nagyon fontos minden ember életében, hogy szembenézzen saját magával, választ kapjon a kérdéseire, hogy utána fejlődni tudjon. A tavalyi év második fele nagyon sok változást hozott az életemben. Október közepén azt éreztem, hogy kihúzták alólam a talajt és hirtelen minden tönkrement körülöttem. Ezt felismerve felkerestem Brigit és elkezdtünk újra intenzíven együtt dolgozni. A körülményekhez képest nagyon hamar sikerült helyre tennünk a fókuszom és a gondolkozásmódom a lehető legpozitívabb irányba formálni. Most itt vagyok, hátam mögött egy október óta angolul megírt dicséretes szakdogával, kitűnő államvizsgával és egy 5-ös közgazdász diplomával a kezemben, melyet angol nyelven szereztem meg, illetve felvettek az ország legjobb marketing ügynökségéhez dolgozni, amire nagyon büszke vagyok! Ebben a bő 5 hónapban Brigi segítségével áthelyeztem a fókuszt saját magamra és csak a céljaimra fókuszáltam. Ez segített rendbe tenni a gondolataimat önmagammal szemben, és végre most már úgy nézek a tükörbe, hogy ilyen magabiztos még sosem voltam, és végre az önértékelésem is a helyére került, ami egy nagyon fontos dolog! Rengeteg mindenért hálás vagyok még neki, de az elmúlt fél évben nyújtott segítségét sosem fogom elfelejteni, hiszen hála neki és a módszereinek, visszakaptam önmagam , amit soha többé nem szeretnék elveszíteni senkiért és semmiért! Visszagondolva, a lehető legjobb dolgok történtek velem akkor, amikor azt hittem életem legrosszabb időszakát élem , viszont rengeteg munkánk van abban Brigivel , hogy most így gondolkozom erről. Mindenkinek szívből tudom ajánlani, azt gondolom Brigit receptre kellene írni, hisz segít abban hogy megoldást találj a problémáidra és tovább tudj fejlődni! Én biztosan folytatom vele a közös munkát, mert azt gondolom dolgoznunk kell magunkon ahhoz, hogy minél jobbak legyünk, és én szeretnék egyszer a legjobb “ÉN “ lenni!

276259340_3664776676994417_8816474515474117133_n.jpg

Dorka

panka.jpg

2021.

Szabó Panka, vívás 

Panni édesanyja:

Panni egy alapvetően visszahúzódó, introvertált személyiség volt mindig is, ezért választottuk nagycsoportos ovis korában a vívást, mint sportágat. A vívóovi-vívósuli edzője azt mondta, hogy amikor Panni pástra lép, olyan, mintha egy másik személyiség előtörne belőle, ezért ideális számára a vívás. Az alapvizsgáját és fegyverválasztást követően egy erős, szigorú edzőt kapott, akivel nagyon jól ment a közös munka, gyorsan fejlődött, mégis a kisebbségi érzések előtörtek belőle és elnyomták a sport és a közösség szeretetét. Több év telt el és nem találta a helyét, a sportot abba akarta hagyni, illetve más sportágakat is szeretett volna helyette kipróbálni. Iskolaváltás miatt egyébként is beilleszkedési gondokkal küzdött, valamint a komolyabb versenyeken elért középmezőny generálta önbizalomhiány sem segített a görcsösség megszüntetésén. Két sportpszichológus is foglalkozott vele egymást követő években, de ideig-óráig segített csak az önbizalma helyreállításán. A beilleszkedési problémák ugyan megszűntek, de a sportban szükséges fókusz és önbizalom nem épült ki. “Félelem a kudarctól”, a jelenlegi edzője így jellemezte ezt a korszakot nála. Ekkor találtam rád Brigi és mivel sok jó élményt átéltünk szobatársként, barátként az egyetemen, nyugodtan bíztam a gondjaidra a gyermekemet. Jó döntés volt. Már a foglalkozások első időszakában megmutatkozott a sikeres együttműködésetek azon, ahogy Panka az edzéseken vett részt, illetve ahogy visszatért a motivációja. Majd egy-másfél év elteltével a fókusz visszatérése, a csapatszellem rendkívüli megerősödése (egy mindenkiért - mindenki egyért!), a küzdelem (akarat, motiváció), a “bárki legyőzhető” gondolkodás (önbizalom megerősödése) eredményt hozott: ez az elért nagyszerű eredményeken, a baráti kapcsolatokon, a fesztelen, élvezetes víváson jól látszik. Nem csupán a sportban segítettél. A középiskolai felvételire készülve (amely 1,5 éves, még a nyári szünet alatt is kitartó munka volt Panka részéről) sokat oldottál a feszültségén és építetted az önbizalmát ebben is. A felvételi - mondanom sem kell - jól sikerült, ősztől ott és olyan szakirányon folytatja tanulmányait, amire vágyott. A kamaszkor nehéz, (a pandémiás időszakot is beleértve), de ebben is segítesz, amit nagyon köszönök! Büszke vagyok a gyermekemre, a kitartására, az őszinteségére, az emberségére, a józan, bölcs értékítéletére, a céljai eléréséhez befektetett kőkemény munkájára és arra, ami még ezután következik. És hálás vagyok, hogy vagy Panninak Brigi!

Kép forrása: Olimpici Grand Prix V. Békéscsaba, 2021.05.16. - AVA és Olimpici KHA

panka2.jpg

Panka, vívó

díjug.png

2021.

Szonja, díjugratás

Szonja édesanyja írta:

"Jajj, Brigi! Úgy örülünk! Nekünk Te vagy a „Ezt a Brigi csinálta!" érzés. A 3 alkalom alatt varázsoltál, most már biztosan tudjuk. A látvány meg a pálya, amit mentek ma lenyűgöző volt! Kicserélt gyerek, kicserélt ló! Köszönjük!!!!! Nagy hálával gondolunk rád! Puszik!"

Horse

Szonja

Soccer Game

2021.

Mészáros Máté, foci, FC Ajka

Nagyon örülök annak, hogy megismertelek! Rengeteget segítettél nekem abban, hogy hogyan hozhatok ki még többet magamból. A beszélgetéseink alatt jöttem rá arra, hogy milyen fontos a mentális felkészülés is a fizikai mellett. Eddig nem is gondoltam, hogy ennek ilyen nagy jelentősége van. Az első alkalom után azt éreztem a legjobb helyen vagyok. Hétről-hétre egyre magabiztosabb és bátrabb lettem. Nagyon szerettem menni hozzád, mindig támogató és bátorító voltál velem. A legtöbbet az segített, hogy olyan technikákat mutattál, amiket már azonnal alkalmazhattam. Nem csak a sportban, hanem az élet más területein is. Amiket nálad tanultam biztos, hogy fogom használni a mindennapokban is. Köszönök szépen mindent!

Old Soccer Ball

Mészáros Máté

vera1.PNG

2020.

Varga Vera, triatlon

Életem nehéz időszakában kerestem meg Brigit, közeli hozzátartozó elvesztése, valamint ennek feldolgozásában éreztem, hogy segítségre lenne szükségem. Azzal tisztában voltam, hogy a gyász egy természetes folyamat, s engedtem is, hogy dolgozzon bennem, de mindemellett ott voltak a mindennapos feladatok, család, gyermek, anya, feleség, munka, háztartás, valamint a sport, s természetesen az ezzel kapcsolatos napi szintű teendők.

Megesik ilyenkor, hogy az ember magába roskad, a saját gondolataira összpontosít, s ezek az elsősorban negatív gondolatok spirálként zseníroznak, s szinte észrevétlen kúsznak be gondolatainkba, majd cselekedeteinkbe. Alapvetően nem vagyok negatív beállítottságú, de éreztem, hogy kell valami impulzus, mely átalakítja ezeket a pesszimista gondolatokat…, s ekkor jött Brigi!!!

Úgy tudnám megfogalmazni, hogy szinte észrevétlen volt jelen, „gazoltunk”, majd új-, hasznos csírákat ültetett, melyek kikelve olyan változásokat hoztak, melyek segítségével már más szemszögből néztem a történéseket, a rám váró feladatok, kihívások (nem gondok) megoldását. Instrukciókat kaptam bizonyos helyzetek kezeléséhez, sikerül szituációkat, helytelen reakciókat átformálni, megváltoztatni. Kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, határozottabb lettem, nyitottabbá váltam, formálódtam, engedtem, sőt vártam az új kihívásokat.

Persze bőven van még hova fejlődni, hiszen egész életünkben folyamatosan tanulunk, s tanulnunk is kell, hogy megőrizzük fiatalosságunkat, de ha már az eddigieket nézem is a család, anyaság, a pedagógia, a munka, a sport, és a pozitív felfogás területén már rengeteget kaptam Brigitől.

Brigi kiapadhatatlan pozitív ötlettára, sokrétű gondolkodása rengeteget ad a mindennapokban, számomra felfoghatatlan kiapadhatatlan türelme, tettre készsége, s pozitív rálátása a kritikus helyzetekre, melyek segítségével teljesen más oldalról közelít helyzetekhez, melyek megoldásra várnak. Azt pedig nem győzöm hangsúlyozni, hogy mindig lehet rá számítani, köszi Brigi!

vera2.jpg

Varga Vera

Soccer

2020.

18 éves focista visszajelzése

"Nagyon hálás vagyok hogy pár éve elkezdtünk járni hozzád. Mindenre gondoltam, de arra nem hogy 180 fokos fordulatot vesz majd az életem es olyan lehetőségek nyílnak meg előttem amiről addig álmodni sem mertem. Mindezt annak köszönhetem, hogy egy olyan tudást adtál a kezünkbe ami kivételes. Nagyon halas vagyok ezért! A mai napig áldom az eget hogy nálad tanulhattam! Nagyon köszönök mindent! Nagyszerű ember vagy Brigi, igazi példakép! Meg egyszer nagyon köszönök mindent és szeretnem hogy tudd életem egyik legmeghatározóbb személyisége vagy! Nagyon-nagyon hálás vagyok hogy megismertelek. KÖSZÖNÖM!"

Soccer

18 éves focista

bíró_hanna.jpg

2019.

Bíró Hanna, görkorcsolyázó és válogatott hosszúpályás gyorskorcsolyázó

Brigivel januárban találkoztam Veszprémben a ,,Hekkeld meg a teljesítményedet" tréningen. Bátran mondhatom, hogy azóta megváltozott az életem. A technikák, amiket Brigi tanított nekünk pár óra alatt, kivétel nélkül szuperül működnek. A kedvencem a vizualizálás azért, mert minden úgy történik a versenyeken, ahogy azt én szeretném és elképzelem. Azért fordultam Brigihez, mert a megmérettetéseken mindig egy kicsi hiányzott a boldogsághoz és a jó teljesítményhez. A tréning óta rendszeresen használom a technikákat és sikert sikerre halmozok. Január óta több bajnoki címet szereztem, mint valaha és sikerült megfutnom azokat a szintidőket, amelyek lehetővé tették, hogy bekerüljek a magyar hosszúpályás gyorskorcsolya válogatottba is. Ezeket mind Briginek köszönhetem.

bíró_hanna.jpg

Bíró Hanna

fülöp.jpg

2019.

Fülöp Ádám ifjúsági olimpikon, kétszeres magyar bajnok, válogatott hegyikerékpározó,országúti kerékpározó

Brigit egy elég nehéz időszak kellős közepén hívtam fel. Sokan ajánlották köztük számos olyan ember, akiknek adok a szavára, ezért is választottam őt. Régóta érett már, hogy felkeressek valakit, aki mentális részről tudna nekem segíteni a nehezebb időszakokban. Sokáig nem igazán hittem az ilyenekben. Ez az első alkalom után azonnal megváltozott. Már 1,5 óra elteltével sok mindent másképp láttam. Mint említettem egy igen nehéz időszakot éltem meg ekkor, így nem lehetett könnyű dolga, de sikerült. Négy hétig jártam folyamatosan, de biztosan fogok még menni, valamint ha bármikor valami komolyabb probléma adódna, nyugodt szívvel tudom hívni. Segített megtalálni az elveszett motivációmat, kitűztük a céljaimat, és ami nekem az egyik legfontosabb, hogy megtanított kikapcsolni valamint abba a mentális állapotba kerülni, amikor a legjobban tudok teljesíteni. Bátran ajánlom mindenkinek, akár sportolóknak akár csak azoknak, akik a hétköznapjaikban nem érzik jól magukat. Amit még megemlítenék, hogy nem kell éppen problémádnak lenni, ahhoz hogy megkeresd. Amikor úgy érzed, hogy minden rendben, ő még akkor is sokat hozzá tud tenni!

fülöp ádi4.jpg

Fülöp Ádám

Peti.jpg

2015-2019

Kalocsai Péter 11-szeres magyar bajnok teniszező

A vállam megsérült tavaly Augusztusban, kihagytam több hónapot, mindennapos gyógytornát igényel, amíg teniszezem, karrierem végéig, hogy elkerüljem a műtétet. Megsérült a lábam is és kihagytam 3 hetet. Néha-néha visszajött a fajdalom a vállamban egy-egy napra, de most májusban rásérültem komolyabban. Azt mondta az orvos, hogy 3-4 hétig ne teniszezzek egyáltalán, pedig következő héten mentem volna Milánóba. Eldöntöttem, hogy én menni fogok és mindent megteszek, hogy menjek és ezentúl minden kis dolgot a pályán kívül komolyabban veszek, mint eddig, mert rájöttem, hogy mit veszíthetek, ha ezeket elhanyagolom és nem sikerül, ,,nagy” játékosnak lenni. Az edzőim és a szüleim sem akartak és nem támogattak az ötletet, hogy menjek, mert nagy a kockázat. Végül sikerült rávennem őket, hogy kimenjek, legalább megpróbáljak játszani, maximum feladom, ha érzem, hogy fáj. Sok hét kihagyás után szinte 0 felkészüléssel elődöntőbe jutottam az év legerősebb nemzetközi versenyén, ahol a legjobbak vannak minden országból. Csak második szervát tudtam ütni, tudtam, hogy fejben extrán kell figyelnem, és alkalmaznom a Brigitől tanult mentális technikákat, például, hogy elengednem egyből, ha a szervám miatt bukom a pontokat sorban. Minden este elképzeltem a következő napi meccsemet, elképzeltem, hogy jól megy, jó a vállam és minden jó. Meccs közben csak a következő pontra fókuszáltam mindig és nagyon jó játékosokat sikerült megvernem. Nem is tudtam mennyi az eredmény, soha nem is figyeltem arra, csak azt mondtam magamnak, hogy a következő pontot megnyerem és végül sikerült elődöntőbe jutni, ami úgyis nagyon-nagyon jó teljesítmény lett volna, ha teljesen egészséges vagyok és rendesen fel tudok készülni a versenyre. És napról napra jobb lett a vállam, most már szinte teljesen tökéletes.

peti.jpg

Kalocsai Peti

Ha kérdésed van, vagy jelentkezni szeretnél, vedd fel velem a kapcsolatot:  >>
bab_Mira.jpg

Varga Mira (agykontroll)

Kedves Brigi! Szeretném megosztani veled az örömünket. Míra nálad végezte nyáron az agykontroll tanfolyamot, aki azóta is alkalmazza az ott tanultakat. Az alváskontrollt és az üzenetküldést és a kuckót gyakorolja rendszeresen, ill.a kitartása is jobb lett. A suliban csak 5-ösei vannak, és a sportágában is annyira kitartó lett, hogy hetente 5x jár az edzésre. Őszintén köszönök mindent, fantasztikus vagy! Mellékelek egy fotót a babjáról, amit azóta is locsol rendszeresen! Üdv.Adrienn (Mira anyukája)

Csiki Bogi Hanna.jpg

Csiki Boglárka Hanna (RSG)

Ritmikus Gimnasztika Országos Bajnokság 2.osztály

Összetett 1.helyezett

Buzogány 1.helyezett

Labda 2.helyezett

Tennis Balls

Tenisz (15)

Drága Brigi! Nagyon köszönöm, hogy Veled lehetett a tanfolyamon! Nem vártuk hogy ilyen hamar eredménye lesz. Nem mondom hogy csak ezért nyert de hogy óriásit segítettél az biztos. Átlépte Önmagát, legyőzte önmagát es ezzel szépen sorban az ellenfeleket is. Azt monda fel nappal a meccs után, hogy minden pont után mondta amit kellett semmi negatívum nem volt benne. Olyan srácokat vert meg akiktől mindig kikapott!!! Nagyon hálásak vagyunk az energiáidért! Köszönjük, hogy vagy!!!!!

Handball on Court

Kézilabda (13)

Kedves Brigi! Nagyon köszönjük a szuper tréninget! Dávidnak nagyon tetszett, amikor beült az autóba, hirtelen nem is tudta mondani mi volt azt mondta annyi információt kapott, fel kell dolgoznia. Kb. Fél óra múlva kezdett mesélni. Holnap reggel Budapesten országos elődöntőben vesz részt. Ma úgy jött haza az iskolából, azt mondta: holnap mindent megteszek annak érdekében hogy nyerjünk, oda teszem magam, mert menni akarok az országos döntőre! Még most is kirázott a hideg! Nagyon köszönjük még egyszer!

Frissítve:

Aranyérmesek lettek! Bejutottak az országos döntőbe :) 

Dávid anyukája

Ice Hockey Player

Jégkorongozó, (17)

Már az első alkalom után megéreztem magamon a pozitív változásokat! Ahogy haladtunk előre egyre magabiztosabb és céltudatosabb lettem, felkészülten mentem meccsekre és ez az eredményeken is meg látszott. Jó volt együtt dolgozni , a beszélgetések során nem volt rajtam semmilyen nyomás, úgy éreztem mindig őszinte lehetek és ez sokat segített nekem. Mindig nyitott kedves és vidám voltál. Bármikor szívesen folytatnám veled a közös munkát!

Fencer with Mask

Vívó, (13)

Kedves Brigi!

Lányom (13 éves) már járt Nálad Veszprémben a Sporthack tréningen. Az itt tanult dolgokat lelkesen használja. A vívó versenyeken jó eredményeket ér el. Kb. 3-4 verseny óta a korosztályában folyamatosan veretlen volt.

Fencing Bout

Testvérpár, vívás (15, 13)

Kedves Brigi! A tréning óta túl vagyunk pár versenyen. Hazain és nemzetközin egyaránt. Elkezdték használni a tanított technikák közül párat és azt mondta sokat segített nekik.  Nagyon szimpatikus, megnyerő voltál mindkettőjüknek, és örülünk, hogy bizalmat szavaztak az irányodba. 

Soccer Cleats

Focista, (14)

Beni nagyon lelkesen jött ki a tanfolyam után és be sem állt a szája egész délután, mert csak mesélt, mesélt és mesélt. Volt néhány gondolat, amit már hallott eddig is, de nagyon jó volt egyben összeszedve egymásra épülve átvenni ezeket a gondolatokat. A gyerkőcön látva a feltöltöltődést, nagyon köszönjük a színvonalas tanfolyam tartalmát és a személyedet!!!

Örülök hogy részese tudott lenni Beni a mai napnak, biztos hogy sok hasznos gondolatot fog tudni alkalmazni a továbbiakban.

Köszönjük: Beni édesanyja

Swimmer

Úszó (10)

Nagyon szépen köszönjük a vasárnapot! A kislányomnak nagyon tetszett! Jól érezte magát, nagyon sokat tanult. Rengeteget mesélt, hogy miket csináltatok. Meg is nyugodott, hogy más gyerekek hasonló problémákkal küzdenek mint ő. A relaxáció nagyon tetszett neki. Azóta is minden este meghallgatja, megcsinálja. Van hogy bele is alszik a végébe. A vizualizáció nehézkes neki kicsit, mivel minden edzésen mások a feladatok, de gyakorolja. Köszönünk szépen mindent! (És azóta már úszott egyéni csúcsot!)

Ribbon Gymnastics

Tornász (13)

"Zita korábban annyira izgult a versenyek előtt, hogy egy hétig nem aludt, volt, hogy hányt is. Most már sokat javult, persze izgul továbbra is, de már gyakran azt mondja, hogy alig várja a versenynapot. Ja, és aludni tud előtte!" Kata, Zita anyukája

Book and Headphones

MemoHack tréningen résztvevők

"Réka magabiztosan ment a felvételire, már a tréning után nagyobb kedve volt az egészhez, és határozottan kevésbé félt a felvételitől. Fel is vették a Lovassyba, ami nagyon-nagy vágya volt!" Réka anyukája

"Balut a második helyre vették fel végül, de - számomra is meglepő módon - azt mondta, hogy ennek már jobban örül, mint, ha az elsőre vették volna fel. Ezt korábban el sem tudtam volna képzelni... Köszönjük!" Mara, Balu édesanyja

Cosmic Pink

Anonym felnőtt élsportoló

Szia Brigi! Ezt fontosnak tartom leírni, tudom, hogy éjfél is elmúlt, de sokat gondoltam Rád mostanság… Azért, mert érzem annak hiányát, h minden alkalommal feltöltöttél és olyan jó úton jártam a legtöbbször, amit sokszor magam sem hiszek el… hálával tartozom mindenért, mert nagyon sokat tanultam tőled és kivitelezni is tudtam sok mindent. Az én hibám is, h keveset jártam, akkor is, ha sok nehezítő tényező volt, nem keresem a kifogásokat. Valahogy mindig megnyugtattál és a kemény, stresszes helyzetekben mindig előveszel valamit Tőled, ami reményt ad és motivációt. Mindig tanulok valamit és mindig jól érzem magam, és tudom, h mennyivel jobb lenne, ha ezt tudnám tartani.

KacskovicsB.jpg

Kacskovics Balázs, tenisz

Balázs igazán fel tudja magát hozni a nehéz helyzetekből, nagyon nagy küzdő és remek teniszező. Szerintem sokat hallunk még róla a következő időkben :) 

A képen: Valkusz Márk és Kacskovics Balázs a Golden Ace Kupa F12 páros versenyén bronzérmet szerzett! 2020.08.23.

lipp máté2.jpg

Lipp Máté, tenisz

Lipp Máté (11) a Kinder kupán (2020. 08.02.) első helyet szerzett! Máté - kora ellenére - eszméletlen ügyesen alkalmazza  a mentális trükköket és nagyon szépen halad céljai felé. 

thomas.jpg

Thomas Jackson, golf

Thomas (15) egyre jobb eredményeket hoz a golfversenyeken. Az utóbbi két versenyén dobogós. Rendkívül szorgalmas és figyelmes fiatalember, aki folyamatosan szívja magába a tudást - és ami a legfontosabb - rögtön a gyakorlatban is alkalmazza azt!

vili.jpg

Kovács Vili, tenisz

Vili (15) szépen építi be a tanultakat. Utóbbi versenyein dobogós. Park Kupa: 

F16 II.kat egyéni II.hely , illetve Páros III.hely (Liszka Marton - Kovács Vili).

25439039_1843743358969282_69196320194639

Fröhlich Bálint vívó

Bálint kardvívásban junior bronzérems, csapatban pedig ORSZÁGOS BAJNOK! ((Nagy Martin, Urbán Tamás és Rabinowitz Benjamin csapattársakkal)) Bálint egy nehezebb időszak után sikeresen készült fel a junior versenyekre és kitartóan alkalmazta a mentális technikákat. Szívből gratulálok!

Basketball Dribble

Tímár Geri (20, kosárlabda) 2019. február 1.

Tímár Geri (20, kosárlabda) 2019. február 1.

"Eddigi legjobb meccsemet játszottam, és legtöbbet is, volt önbizalmam is olyannyira, hogy volt hogy magamhoz ragadtam az irányítást és én irányítottam" Geri elvégezte az alapokat a tavalyi évben és most egy kis megerősítésre volt csupán szüksége. 

soma.jpg

Strommer Soma mászó

Soma Magyar Bajnok!

Most szombaton volt a Boulder Magyar Kupa utolsó, 5. fordulója. Az idei év egyik legnagyobb célja volt számomra, hogy az év végén a dobogó tetejére állhassak.😊Egyáltalán nem volt könnyű, voltak hullámvölgyek, mélységek és magasságok, de büszkén jelenthetem, hogy életemben először, 2017-ben Magyar Bajnok vagyok!😊🔥🎉🏆🏆Hatalmas köszönet mindenkinek, aki segített elérni ezt a célomat!😁❤És még Soma rövid értékelése a mentális felkészüléséről: "Most tényleg számított a mentális felkészültség nagyon!7.-kent jutottam csak b döntőbe, és onnan kellett visszahozni, de tudtam hogy sikerülhet és végül úgy is lett"

Strommer Soma 1. helyet szereztt a ReelRock Boulder Versenyen (ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál alapos mentális felkészüléssel és jó taktikázással! Gratulálok! :) 

jenci1.jpg

Burján jenci triatlon

Burján Jenő új egyéni csúccsal menetelt végig az ExtremeMan nagyatádi triatlonversenyen: immár 11-szeres ironman-ként 9:55-ös idővel egyre jobb és jobb formában!

2017_június11.JPG

Szögi István Dániel, Újhelyi Luca, Guba Mara, Antman András, Kovács Lajos, Kovács Zsozsó

Sokat segített a mentális tréning, fejben sokkal koncentráltabb voltam a versenyt megelőző napokban is, a verseny előtt és közben is. Elhittem, hogy meg tudom csinálni azt, amit elterveztem és amire képes vagyok."
Szögi István Dániel MAGYAR BAJNOK lett a 122. Atlétikai Magyar Bajnokság 5000m-es számában. Gratulálok neki és edzőjének Anikó Stupiánnak! :) 
Luca Ujhelyi szuper versenyzéssel a MATSZ Zsebibaba Országos Egyéni Tornaversenyen összetettben bronzérmes lett! Gratulálok Luca! És persze az edzőidnek, a családi támogatásnak! :) 
Guba Mara élete első középtávú triatlonversenyén szuper versenyzéssel nagyon jó eredménnyel zárt! Nagyon büszke vagyok Rád! :) 
András Antman szintén első féltávú triatlonját nyomta végig szintén nagyon jó versenyzéssel! Hatalmas gratula! :)
Lajos Kovács pedig egy ezüst és egy bronzéremmel lett gazdagabb a Turul-kupa sziluettlövészet versenyén. 
Zsozso Kovács kiváló birkózással ment végig az országos csapatbajnokságban! Gratulálok neki! Mindemellett eredményes sportoló díjat is átvehetett testvérével Rebi Kovács-al együtt :) 
Mindenkinek hatalmas gratuláció!!

luca.jpg

Ujhelyi Luca (9), torna

Luca a felnőtt profi sportolókhoz hasonlóan gondolkodik a sportról, hajtja végre az edzéseket és éri el a sikereket! A Kenguru Torna Kupán összetett 1. helyezett és még különdíjakat is kapott. Előtte az FTC Albert Kupa Jövő Tornászbajnokai nemzetközi, összetett versenyen 7. helyezést ért el! Luca kitartóan edz és abszolút motivált tornász. Fizikailag és fejben is rendszeresen felkészül, neki is szívből gratulálok!

Girl Relaxing

(Egy profi sportoló (16) visszajelzése 1 héttel a tanfolyam után)​

"Már sokat használtam a technikákat például már a tanfolyam utáni napon is egyből be kellett vetnem a légzéses technikát mivel az edzőm pár órával az élő bemutató előtt hívott fel hogy szerepelnem kell és egy pillanatra beparáztam, de aztán az technikák segítségével mindent betettem a fejembe amire szükségem volt és a levegővétellel lenyugodtam"

Tying Shoelaces

Siskó Zsófia, 22éves,rúdugró magyar bajnok 

Egy nagyobb sérülés és kihagyás után, 2017.02.18.-án fedett pályás magyar bajnok lettem. A felépülésben és az utamon rengeteget segített az agykontroll és a sportkontroll. Az alaptanfolyamot már régebben elvégeztem, de idén januárban a tanfolyamon is részt vettem. A hétköznapokban,az edzéseken és a versenyeken is használom a tanfolyamon tanult technikákat, ami nagy nagyon sokat segít. Nem csak a sportban, de a hétköznapokon a civil életben is kétfontosságú számomra a rendszeres relaxálás. Az egészség megőrzéséhez is nagyon hasznos. Számomra az Agykontroll és ez a tanfolyam is egy-egy mérföldkő volt az életemben. Nem csupán a technika elsajátítása miatt hanem a tanfolyam családias hangulata, szuper közössége miatt is.

zoe1.jpg

Hegyháti Zoé, 2018.

Zoé Országos Bajnok 400 m gyorsúszásban! Zoé példaértékűen készül mentálisan, és felkészülésében nagyon jól együttműködik az edző-szülő-sportoló-mentális edző csapat :) Cikk róla a vehirsport.hu-n: itt. 

yonex_1.jpg

Kalocsai Peti 2017

Kalocsai Peti Pécsen a Tennis Europe versenyen és Hódmezővásárhelyen is döntőt játszott, és mindkét versenyen kiváló játékkal ezüstérmes lett.  Az U14-es Tennis Europe ranglista első 50 játékosa közé került, egészen pontosan a 45. helyre! Ezzel Peti a 2017-re kitűzött célját már elérte, úgyhogy újabbakat állított fel :) Kitartó munkával, szakmailag jól irányított edzéssel, abszolút támogató családi háttérrel és természetesen alapos mentális felkészüléssel sikerült mindez. Gratulálok!

47573813_2387628341265670_26963170661215

Ninja Warrioir Hungary 2018. december

“Én vallom, hogy a mentális tréning nélkül nem jutottunk volna idáig! Az elmúlt 10-12 napban nekem speciel nagyon nagy szerepet játszott, napi 2-3x is készültem fejben, de ahogy beszéltük, a másik két veszprémi hős is ” Soma Strommer -a Ninja Warrior győztese a verseny után (A két említett veszprémi hős: Máté Gyömrei és Róbert Janzsó, a két másik kitűnően teljesítő döntős ninja)🥋💪👏
A srácokkal készült teljes interjú olvasható a honlapon: 

A Veszprémi Ninják

KOvácsLajos.jpg

Kovács Lajos Tibor lövészet - 2018

Lajos országos bajnok sziluett puska optikai irányzék 100m - felnőtt férfi kategóriában. Néhány más versenyszámban is impozáns eredményeket ért el. Lajos egy-két éve kezdett lőni, és a jó hozzáállása, kitartó munkája és tehetsége mellett a mentális tréningen tanult gyakorlatokkal készülve máris országos bajnok! 

Könnyű puska fém irányzék 100m - felnőtt férfi Ezüstérem

Könnyű puska optikai irányzék 100m - felnőtt férfi Bronzérem

Sziluett puska fém irányzék 50m - felnőtt férfi Bronzérem

Sziluett puska fém irányzék 100m - felnőtt férfi 4. hely

„Pozitívabb lettem, hiszek magamban.” (Villő, (12), úszás)

"Sokkal jobb lett a teljesítményem edzésen és versenyeken is." (Oli, (25) kézilabda)

"Változott pozitív irányba a hozzáállásom mindenhez!" (Máté, (19) kosárlabda)

"Sokkal jobb a hozzáállásom, ezt mások is észreveszik." (Jocó (42), edző)

"Nagyon sokat változott jó irányba a felfogásom és az eredményeimen is látszik, jobban megy minden." (Ricsi (15), foci)

"Pozitív irányba változott a gondolkodásom." (Peti (23), kézilabda)

"Kitartóbb vagyok és kizáróm a nyomi és negatív embereket az életemből :) :) :) és mindennap történnek apró csodák velem!" (Julcsi (28), kézilabda)

"Nagyon sokat változott a hozzáállásom, a dolgoknak szándékosan a pozitív oldalát nézem, és arra koncentrálok. (Pl verseny előtt nem azt mondom magamnak mint régebben, hogy "csak menjen ma jól" hanem azt hogy "ma jól fog menni" - és hiszek is benne!)" (Soma (16), falmászás)

"Nagyon jót tett és mindenkinek ajánlom!" (Kevin, (17), foci)

"Egyre jobb, egyre nagyobb az önbizalmam." (Rebi (14), tánc)

M., kosárlabda

Amióta elvégeztem a tréninget, már nem húznak fel a játékvezetők. Nyugodt tudok maradni és ez mindenkinek jobb így . 

P. Lukács (18), kézilabda - beállós

Mentálisan rengetegett segített a tréning.Jobban tudok meccs közben összpontositani. Az eredmény nálam hamar érzékelhető volt, így sok önbizalmat adott és hitet :) Már nem izgulok és görcsölök meccsek előtt, mert ezáltal megtanultam ezt is kezelni. Minél többet foglalkozom vele, annal jobban használ :) 

Laca (17) kézilabda - szélső

Sokat segített abban,hogy régebben a pályán amikor hibáztam valamit az felidegesített és utána nem nagyon tudtam koncentrálni,de az agykontroll után higgadtan át tudtam gondolni és fejben kijavítani a hibát. Meg amikor valami olyan történik a pályán vagy az edzésen amitől felhúznám magam akkor sokkal jobban le tudok nyugodni és átgondolni az egészet. Mindenkinek ajánlom, aki sportol.

Peti (13), tenisz

A foglalkozásokon ellazult vagyok, nagyon jó, hogy csak rám figyelünk. Megtanultam ellazulni, alfában lenni, vizualizálni, azaz elképzelni, mit akarok. Már mindig előre tekintek, a hibákat később javítom. Ajánlanám azoknak a sportolóknak, akiknek fejben fejlődni kell.

J.B. (33), triatlon

Versenyek előtt használom a technikákat, és az úszás is jól ment a legutóbbi külföldi versenyen, pedig korábban mindig azt kellett behoznom a futással és a bringával. A megerősítéseket használom és a vizualizációs technikákat. Az eredményeim eddig is jók voltak, de most még könnyebben érem el őket, sőt, a féltriatlonon 17 percet javítottam. 

16 éves falmászó

Edzésen jobban koncentrálok a tréning óta, és a versenyen is jobban megy a mászás. 

A múltkori nemzetközi versenyen a 4-5.próbáknál is ki tudtam adni magamból a maximumot, a verseny előtt reggel is relaxáltam, meg a 3ujj technika tökre bevált, végre progresszívnak éreztem a mászásomat.

Tóth Benedek 16 éves, strandkézilabda

Sokban segített a mentális tréning. A hullámvölgyekből való kikerülésnél, gondolatok összeszedésénél, kevésbé fáradtam el fejben, közérzetemet javította.

P.L. (18), kézilabda

Hogy előrébb léphessek a sportban és hogy összeszedettebb legyek" 

K. R. (14), tánc

"Mert nem volt elég önbizalmam." 

O. J. (28), kézilabda, Németország

"Úgy éreztem, szükségem van a mentális tréningre ahhoz, hogy előrébb léphessek."

H. Z . (11), úszás

"Mert az Olimpiára készülök!" 

M.M. (19) kosárlabda

"Jobban tudjak koncentrálni meccseken." 

S. P. (21), kézilabda

"Fejlődni szerettem volna." 

S.S. (16), falmászás

"Szükségem volt egy szakember tanácsaira, és technikáira."

K. K. (18), foci

Mert be akartam jutni NB1-be. 

B. J. (33), triatlon

"Problémáim voltak."

R.A. (17), kézilabda

"Úgy gondolom, hogy egy sportolónak fejben is edzenie kell magát." 

K.P. (14), tenisz

"Úgy éreztem nem megy úgy a sport mint azelőtt, és segítségre volt szükségem."

S.L. (13), kézilabda

"Javítani szeretnék a sportolói teljesítményemen"

S. O. (23) kézilabda, Ausztria

"Mert nemzetközi téren is bizonyítani akartam." 

V. (12) , úszás

"Nem tartottam magamat erősnek fejben." 

bottom of page